ГоловнаРеєстраціяВхід Івано-Франківськ
Субота, 18.05.2024, 17:55
Форма входу
Ретро FM * Русское Радио * Европа Плюс * Хіт FM * Шарманка * Люкс FM * Західний Полюс * Наше Радіо * Авторадіо * Вежа * Ера * РАІ * Мелодія * Промінь * Шансон
Меню сайту

Пошук

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту
Погода Івано-Франківську » Україна Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Праздники сегодня
Переглянути більшу мапу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Червень » 20 » “Невідома” забудова в парку на Молодіжній: в Івано-Франківську люди вийшли на протест
13:14
“Невідома” забудова в парку на Молодіжній: в Івано-Франківську люди вийшли на протест
1

В Івано-Франківську розпалився черговий будівельний скандал. Мешканці мікрорайону Хоткевича-Молодіжна вийшла на захист парку, якого від сьогодні відчутно зменшився.

Нині вночі, кажуть люди, стовпці, які встановили ще тиждень тому, обмотали сіткою.
«Паркан поставили, але я маю знати що тут робиться. Я не знаю, можливо, що тут хочуть зробити благоустрій, але ж нікому нічого не кажуть, це наше земельне місто? Скільки можна гарбати? Це дуже неприємна ситуація», - говорить мешканка мікрорайону Вікторія Романівна.

Вийти на вулицю з протестом люди вирішили після вчорашнього інциденту. Коли на маленьку дитину, накинувся охоронець, мовляв, за те, що лізе на приватну територію.

«Починають самоуправство, захоплюють парк, ніякого опитування громадського не було, людей ставлять за ніщо... На якій основі тут стоїть паркан? Завтра прийдуть до вас до хати і скажуть, ми продали вашу хату», - обурюється учасник протесту, мешканець мікрорайону Михайло Петрович.

Виявляється, територію в майже гектар огородило Єпархіальне управління. За словами їх юриста, ця місцина надана рішенням сесії міської ради ще 2010 року УГКЦ в постійне користування. Андрій Кузь, не показуючи мешканцям документів, демонструє їх журналістам ТРК «З-Студія».

«З юридичної точки зору, документи оформлені належним чином. Вони (УГКЦ – авт.) є законними користувачами», - говорить Андрій Кузь.

У документах на віддачу території стоять підписи мера Івано-Франківська Анушкевичуса та головного земельника Любомира Озарка. Юрист пояснює, що огородили територію для подальшого облагородження, заберуть сміття та встановлять дитячий майданчик. Про будь-яке будівництво, якого так бояться мешканці - мова не йде.

«Стосовно будівництва, питання про це не йдеться, керівництвом єпархіального управління було озвучено позицію, стосовно того, що тут буде проведено благоустрій, буде вивезено сміття, дане питання буде узгоджено з мешканцям про облаштування дитячого майданчика на даній території», - завпевняє Андрій Кузь, юрист, що представляє інтереси Єпархіального управління.

Про такі благі плани Єпархіального управління, ймовірно сам мер не здогадувався. За словами Віктора Анушкевичуса, він підписував документи на територію для будівництва Митрополії.

Детальніше про будівельний скандал дивіться у сюжеті журналіста ТРК «3-Студія» Наталії Коцкович сьогодні з 19.00.

«Якщо хтось там будується, то це незаконно», - прокоментував кореспонденту «Бліц-Інфо» Олег Баран, начальник відділу генерального плану міста Івано-Франківська.

За його словами, раніше, щодо цього місця було лише два рішення. «У 2007 році – земельну ділянку планували віддати «Клубу альтернативних видів спорту» під облаштування майданчиків для велосипедів та скейтбордів. Пізніше 2008 року, був дозвіл міськвиконкому щодо проектно-пошукових робіт для проектування єпархіального управління івано-франківської греко-католицької церкви», - говорить Олег Баран.

До рук кореспонденту «Бліц-Інфо» потрапив проект будівництва у парку по вулиці Молодіжній Єпархіального управління Грекокатолицької церкви. Проект датований 2010 роком.

Згідно задумом, у території парку має повстати цілий комплекс, який призначений для молитовних зборів віруючих, навчання молодих священиків, управління і тимчасового проживання.

Фотокореспондент зафіксував огородження території парку металевою сіткою. Можна припустити, що це так УГКЦ готується до проектно-пошукових робіт.

Переглядів: 331 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0

  Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz