ГоловнаРеєстраціяВхід Івано-Франківськ
Неділя, 19.05.2024, 01:20
Форма входу
Ретро FM * Русское Радио * Европа Плюс * Хіт FM * Шарманка * Люкс FM * Західний Полюс * Наше Радіо * Авторадіо * Вежа * Ера * РАІ * Мелодія * Промінь * Шансон
Меню сайту

Пошук

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту
Погода Івано-Франківську » Україна Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Праздники сегодня
Переглянути більшу мапу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Липень » 4 » Хто стоїть за пивними палатками у центрі Івано-Франківська? (ФОТО) – частина 1
15:45
Хто стоїть за пивними палатками у центрі Івано-Франківська? (ФОТО) – частина 1

Хто стоїть за пивними палатками у центрі Івано-Франківська? (ФОТО) – частина 1Останнім часом багато уваги приділяють питанню здорового способу життя. В засобах масової інформації все частіше говорять про вплив літних торгових майданчиків (так-званих "пивнушок") на формування культури споживання алкогольних напоїв і як вони сприяють поширенню пивного алкоголізму.

Велику кількість літніх майданчиків та пивних палаток зараз можна побачити у Івано-Франківську. Близько 30 таких споруд розташовані в центральній частині міста, в її найбільш людних місцях: на перехрестях та площах. Як правило власниками "літників" є не так-звані "ліві" люди, на яких вони оформлені. Стоять за ними ті, хто або не мають права на це, або ті хто хоче приховати інформацію про свою власність і залишитись інкогніто. Сюди можна віднести держслужбовців, депутатів, колишні чиновників, представників політичних сил а також їхніх рідних або близьких.

Загалом в бізнесі літніх майданчиків можна говорити про дві умовно поділені схеми. По-перше, це коли підприємці самі займаються облаштуванням своїх літніх майданчиків, але при цьому шукають підтримки впливових людей, які можуть допомогти у отриманні офіційних дозволів тощо. По-друге, це коли окремі впливові особи беруть гроші за те, що вищезгадані майданчики стоять на тих місцях де по закону неповинні були б бути. 

Площа Ринок - одна із головних стратегічних точок у сфері бізнесу літніх майданчиків. Перші споруди такого типу стояли там, ще від часу здобуття Україною незалежності. Мова йде про конструкції встановлені зліва на площі.

 

Не так давно, як вищезагадані, існують "літники", розташовані по праву сторону від ратуші. Один із них від кафе "Бочка". Подейкують, що за ним може стояти голова Фонду комунальної власності територіальної громади міста Богдан Чупірчук, який раніше очолював фракцію УНП в Івано-Франківській міській раді, і зараз є в близьких стосунках із міським головою.

 

Позаду "літника" віл "Бочки" минулого року уперше з'явився майданчик від відомого у місті "DJ cafe", що біля парку на Міцкевича. Його "покровелителем" називають Юрія Петрушка із фракції "Фронт Змін".

 

Що ж до майданчиків, які стоять позаду міської Ратуші то із отриманням дозволу для одного, як повідомляють, "допоміг" підприємцю перший заступник міського голови Зіновій Фітель. Минулого року з цієї сторони площі був розташований і "літник" славнозвісного кафе "Трактирь Ратуша". Подейкують, що до нього має відношення депутат обласної ради від фракції "Свобода" Неміш. Найцікавіше, що минулого року, ще один свободівець Руслан Марцінків обіцяв проводити акції протесту під кафе "Трактирь Ратуша". Він публічно виступав з вимогою зняти вивіску або змінити російськомовну назву. Виходить що, депутати від "Свободи" або ж хотіли пропіаритись на своїх закладах, або ж однопартійці не поділили щось між собою.

 


Власник відомого закладу харчування у Івано-Франківську кафе "Pizza +", за отриманою нами інформацією, ніколи не зважав на законні обмеження, та не обтяжував себе тим, щоб виробити потрібні дозволи, для розташування літнього майданчика. Як відомо, зараз така споруда розташована практично на дорозі, поблизу кафе. Згодом, попри порушення власником закону, офіційний дозвіл на розміщення майданчику надали тому, що так можна хоч було отримати кошти до бюджету.

 

А про законність тільки-но встановленого майданчику біля магазину "Центральний" не можна сказати нічого. Як відомо, магазини не мають права на встановлення такого роду споруд. Невідомо хто посприяв цьому, але очевидно, що без допомоги впливових осіб нової пивнушки в центрі не з'явилося б.


Джерело: Версії

Переглядів: 397 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0

  Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz